PRESENTACIÓ DE POSTALES NEGRAS, LLIBRE DE MEMÒRIES DE DEAN WAREHAM

La discogràfica Sones s’estrena en la seva nova línea editorial de llibres de música amb “Postales negras”, el llibre de memòries de Dean Wareham (Galaxie 500Luna,Dean & Britta) publicat originalment en llengua anglesa l’any 2009 i que és la primera entrega de la col·lecció Libros de Ruido, dirigida pel músic Fino Oyonarte (membre de Clovis i Los Eterno). En Dean narra la història de la seva vida com a músic, oferint una visió del funcionament del negoci musical des de dins, centrant-se en daltabaixos personals i en allò que suposa formar part de grups indies que, per molt que puguin ser considerats “de culte”, mai van assolir altes cotes de popularitat.

Galaxie 500 saltaven justament l’altre dia a l’actualitat per l’article publicat aPitchfork en què el seu bateria, en Damon Krukowski, parlava sobre la transformació del negoci discogràfic, els serveis de streaming com Pandora i Spotify i el que això implica, en termes econòmics, per als músics. Les memòries de Dean Wareham, per bé que també parlen d’aquests canvis, se centren més en altres aspectes de la seva carrera musical més enllà de l’èxit o dels diners. Ell parla dels seus grups preferits, de com va arribar a tocar en una banda, de la formació de Galaxie 500, de les seves xicotes i de com és fer una gira o gravar un disc, no pas en un to narcisista ni de tirar-se flors, sinó incloent-hi també episodis que l’avergonyeixen o que són dolorosos en el record.

L’autobiografia permet a l’autor barrejar sentiments amb opinions, records de concerts, esdeveniments o crítiques que li han fet amb reflexions sobre el negoci de la música als Estats Units, les drogues o la vida del músic en gira i la convivència en un grup. El relat pren de vegades un to amarg que sembla voler desmitificar l’escena musical alternativa i, fins i tot, servir a l’autor d’alleujament, però que es veu compensat per altres passatges plens d’un sentit de l’humor subtil i un estil narratiu senzill, trencat i directe, ben diferent del que es pot percebre en les lletres de Galaxie 500 o de Luna.

En aquesta edició en llengua espanyola s’inclou un capítol addicional que no figurava en la versió original i que en Dean Wareham ha escrit expressament, a més d’un pròleg d’Ignacio Julià, on aquest ens explica com en són, d’amics, ell i el Dean, i quantes coses han passat junts. El llibre es presentarà a Barcelona el proper dissabte 24 de novembre, a les 19h, al FNAC del Triangle, en presència de l’editor, l’autor del pròleg i del propi Dean Wareham, que farà una lectura de fragments del text de “Postales negras”, signarà exemplars i tocarà algunes de les seves cançons en format acústic.

A la revista Rockdelux es pot llegir un dels capítols del llibre i també hi ha un booktrailer disponible:

http://www.avivaveu.com/noticies/presentacio-de-postales-negras-les-memories-de-dean-wareham

Anuncios

Acerca de glory

Cul inquiet, historiadora de l'art, melòmana, viatgera, glorypedia.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: