BCN PRODUCCIÓ ’12: LUIS GUERRA / POL ESTEVE

La setmana passada es va inaugurar la darrera de les parelles d’exposicions individuals de l’edició 2012 de BCN Producció, a La Capella, amb els projectes deLuis Guerra a la sala Gran i de Pol Esteve a l’Espai CUB. Ja van passar per aquests espais en aquesta convocatòria Rasmus NilausenDiego PaonessaPol González iNicolás Rojas Hayes i tancarà el programa, el proper 18 de desembre, el projecte de comissariat d’Alexandra Laudo (Heroínas de la Cultura), categoria nova introduïda aquest any. Altres categories de BCN Producció ’12 han sigut el Projecte d’investigació, guanyat per Latitudes, i els Projectes deslocalitzats (Laia Estruch iGerard Ortín).

A l’Espai CUB, Pol Esteve proposa una experiència sensorial a partir de la traducció d’un text de Peter Eisenmann (arquitecte nord-americà nascut el 1932) en un dispositiu arquitectònic fet de llum, so i temperatura que incorpora elements tecnològics propis de l’àmbit de les discoteques (focus, altaveus, aparells d’efectes especials, etc.). El text en qüestió és “The End of the Classical: The End of the Beginning, the End of the End” (1984), un article que parteix d’una estructura que parla de l’arquitectura mateixa com a text. La intenció de Pol Esteve és traslladar aquesta estructura lingüística, el seu procés d’anàlisi i síntesi, a una construcció arquitectònica que traspua l’abstracció conceptual i la complexitat de l’engranatge edificant de l’obra, amb l’objectiu de convertir el propi dispositiu arquitectònic en un lloc d’experiència per als sentits.

Per la seva banda, Luis Guerra utilitza l’espai de la sala Gran per a mostrar un projecte d’actualització d’un fet històric, un re-enactment, en forma d’instal·lació-performance-investigació. “Seminari Gramsci” parteix d’un seminari sobre el filòsof italià que es va celebrar a Xile als anys vuitanta, durant la dictadura militar, considerant que en aquella ocasió –i durant tota la durada del règim dePinochet– l’espai de l’art va prestar espai a allò polític tot inventant una nova manera de parlar políticament sense parlar de política. L’objectiu de Luis Guerra és, doncs, actualitzar aquest seminari amb l’objectiu de convertir l’espai d’exposició de La Capella en un espai per a la producció intel·lectual, ja que creu que la nostra actualitat no està lluny en els condicionants polítics, econòmics i socials de l’època en què es va produir l’esdeveniment original i que cal un espai on sigui possible tornar a vincular cultura, anàlisi, debat i reflexió.

“Seminari Gramsci” es desenvoluparà en diferents dates des del 9 fins al 28 de novembre a la sala Gran de La Capella, amb ponències, projeccions de films, debats i performances. Ambdós projectes es podran veure fins el proper 9 de desembre. Més informació a lacapella.bcn.cat.

Anuncios

Acerca de glory

Cul inquiet, historiadora de l'art, melòmana, viatgera, glorypedia.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: